به گزارش مشرق، اولین پنجره فیفادی در مسیر جام جهانی ۲۰۲۲ قطر به اتمام رسید تا همزمان با این اتفاق، این فصل از مسابقات باشگاه و ملی نیز به اتمام برسد. تیمهای حاضر در جام جهانی ۲۰۲۲ با حساسیت بیشتری سعی داشتند تا بهترین برنامهریزی را از این پنجره داشته باشند؛ به این دلیل که پیش از شروع مسابقات فقط ۲ پنجره فیفادی خواهیم داشت و در فاصله حدود ۱۰ روز تیمها باید مهیای برگزاری اولین بازی خود در قطر شوند.
در قاره اروپا شاهد برگزاری مسابقات لیگ ملتها بودیم. آفریقاییها استارت رقابتهای انتخابی جام ملتهای ۲۰۲۳ را زدند و در منطقه کونکاکاف نیز شاهد به انجام رسیدن دیدارهای لیگ ملتها بودیم. البته که به جز قاره سبز، مسابقات ۲ قاره دیگر تمام روزهای فیفادی را شامل نشد و نمایندگان آنها میتوانستند مسابقات دوستانهای را ترتیب دهند.
در این گزارش به بازیهایی که ۳۲ تیم حاضر در جام جهانی در خردادماه انجام دادند پرداختیم. جایی که متوجه میشویم متاسفانه تیم ملی فوتبال ایران از این حیث به اتفاق کامرون، سی و یکمین تیم ضعیف به حساب میآید و فقط قطرِ میزبان بود که مسابقهای را انجام داد و پایینتر از ما قرار گرفت. با ذکر این نکته که میزبان جام جهانی در اردوی اسپانیا بود و قرار است در ادامه اردوهای بلندمدتی داشته باشد. شاگردان فلیکس سانچز در پنجرههای قبلی فیفا مسابقات دوستانهی زیادی را انجام داد و تمام نفراتش در لیگ داخلی قطر توپ میزنند و امکان برگزاری اردو در هر زمانی میسر است.
کامرون نیز میتوانست بازیهایش را به عدد ۲ برساند اما به دلیل تعلیق شدن فدراسیون فوتبال کنیا، مسابقه با این تیم در انتخابی جام ملتهای آفریقا لغو شد تا آنها نیز مانند شاگردان دراگان اسکوچیچ فقط یک بازی را انجام داده باشند.
تیم ملی فوتبال ولز، همگروهی ایران با برگزاری پنج بازی در این پنجره بیشترین تعداد مسابقه را داشت. آنها به جز بازی با اوکراین در پلیآف جام جهانی، چهار دیدار را در لیگ ملتها را برگزار کردند و رکورد دار این پنجره نام گرفتند.
در ادامه نگاهی به تعداد بازیهای برگزار شده تیمهای حاضر در جام بیست و دوم میاندازیم:
اکوادور: سه بازی دوستانه
قطر: ۰ بازی
سنگال: ۲ بازی رسمی
هلند: چهار بازی رسمی
ولز: پنج بازی رسمی
آمریکا: ۲ بازی رسمی و ۲ بازی دوستانه
انگلیس: چهار بازی رسمی
ایران: یک بازی دوستانه
آرژانتین: یک بازی رسمی و یک بازی دوستانه
عربستان: ۲ بازی دوستانه
مکزیک: ۲ بازی دوستانه و ۲ بازی رسمی
لهستان: چهار بازی رسمی
فرانسه: چهار بازی رسمی
استرالیا: یک بازی دوستانه و ۲ بازی رسمی
دانمارک: چهار بازی رسمی
تونس: ۲ بازی رسمی و ۲ بازی دوستانه
اسپانیا: چهار بازی رسمی
آلمان: چهار بازی رسمی
کاستاریکا: سه بازی رسمی
ژاپن: چهار بازی دوستانه
بلژیک: چهار بازی رسمی
کرواسی: چهار بازی رسمی
مراکش: یک بازی دوستانه و ۲ بازی رسمی
کانادا: ۲ بازی رسمی
برزیل: ۲ بازی دوستانه
صربستان: چهار بازی رسمی
سوئیس: چهار بازی رسمی
کامرون: یک بازی رسمی(بازی با کنیا هم به خاطر تعلیق کنیا برگزار نشد)
پرتغال: چهار بازی رسمی
غنا: ۲ بازی رسمی و ۲ بازی دوستانه
اروگوئه: سه بازی دوستانه
کره جنوبی: چهار بازی دوستانه
حالا با نگاهی دقیقتر به عملکرد نمایندگان همقارهای میپردازیم:
ژاپن: شاگردان هاجیمه موریاسو چهار مسابقه دوستانه را در قالب تورنمنت مقابل تیمهای پاراگوئه، برزیل، غنا و تونس انجام دادند که نتیجه آن ۲ برد و ۲ باخت بود. ساموراییها به پاراگوئه و غنا چهار گل زدند اما مقابل برزیل و تونس به ترتیب با نتایج یک بر صفر و سه بر صفر شکست خوردند. آنها در جام جهانی رقیبی از آفریقا و آمریکای جنوبی در دور گروهی ندارند ولی به خاطر در دسترس نبودن اروپاییها ترجیح دادند با رقبای قدرتمند آمریکای جنوبی دیدار داشته باشند.
کره جنوبی: تیم تحت هدایت پائولو بنتو نیز چهار مسابقه تدارکاتر را انجام داد. آنها پس از باخت پنج بر یک مقابل برزیل، ۲ بر صفر شیلی را شکست دادند و با پاراگوئه به تساوی ۲ بر ۲ رضایت دادند اما در پایان با حساب پرگل چهار بر یک از سد مصر گذشتند تا نشان دهند نسبت به تیم دور انتخابی از قدرت بیشتری برخوردار هستند. کره در جام جهانی با اروگوئه، پرتغال و غنا همگروه است. اروپاییها درگیر لیگ ملتها بودند اما جنگجویان تائهگوک به منظور رویارویی با نمایندگان آمریکای جنوبی و آفریقا مسابقات شبیهسازیشدهای را به انجام رساندند.
عربستان: تیم ملی فوتبال عربستان ۲ بازی دوستانه انجام داد اما ترجیح داد به جای آب و هوای گرم عربستان به اسپانیا برود و در این کشور اردو بزند. شاگردان هروه رنارد با یک گل به ۲ تیم کلمبیا و ونزوئلا باختند اما حالا میتوانند با شناخت بیشتری به مصاف آرژانتین در جام جهانی ۲۰۲۲ بروند.
استرالیا: کانگروها ماه پراسترسی را پشت سر گذاشتند. آنها ابتدا در دوحه به مصاف اردن رفتند و با برتری ۲ بر یک در این مسابقه دوستانه مهیای پلیآف جام جهانی شدند. پیروزی ۲ بر یک مقابل امارات و همچنین شکستِ پرو در ضربات پنالتی باعث شد تا تیم گراهام آرنولد به عنوان ششمین تیم آسیایی جهانی شود. آنها در پنجره خردادماه سه بازی را برگزار کردند.
قطر: تیم تحت هدایت فلیکس سانچز ترجیح داد در این اردو بازی دوستانه برگزار نکند. آنها در اسپانیا اردویی را برپا کردند که در کنار تمرین، حال و هوای تفریحی و ریکاوری را هم داشت. قطریها در سال ۲۰۲۲ به مصاف تیمهای بلغارستان و اسلواکی رفتهاند. سال قبل هم به جز جام جهانی اعراب و همچنین رقابتهای گولدکاپ منطقه کونکاکاف دیدارهای تدارکاتی را برابر تیمهای السالوادور، صربستان، پرتغال، لوکزامبورگف پرتغال، ایرلندف صربستان و آذربایجان برگزار کردند تا مشخص شود از این لحاظ مشکل و کمبودی ندارند و طبق یک سیاستگذاری خاصی در این برهه مسابقهای را ترتیب ندادند.
همگروهیهای ایران در جام جهانی ۲۰۲۲:
انگلیس: تیم ملی فوتبال انگلیس با هدایت گرت ساوثگیت چهار بازی پرفشار را در لیگ ملتهای اروپا انجام داد که به نتایج خوبی منتج نشد. آنها ۲ باخت یک بر صفر و چهار بر صفر را مقابل مجارستان تجربه کردند و مقابل ایتالیا و المان به تساوی رضایت دادند. البته که نمیتوان مسابقات لیگ ملتها را سنگ محک مناسبی برای ارزیابی سهشیرها قرار داد.
ولز: تیم راب پیج در این پنجره بیشترین بازی را انجام داد. آنها بعد از دیدار با لهستان در لیگ ملتها به جدال با اوکراین در پلیآف جام جهانی ۲۰۲۲ پای گذاشتند و با نتیجه یک بر صفر پیروز شدند و به دومین حضور خود رسیدند. ۲ باخت ۲ بر یک و سه بر ۲ مقابل هلند و تساوی یک بر یک برابر بلژیک از دیگر نتایج قرمزها در خردادماه بود.
آمریکا: مردانِ گِرِگ بلهالتر چهار بازی را در پنجره ماه ژوئن به انجام رساندند. آنا در گام نخست ۲ بازی دوستانه را مقابل مراکش و اروگوئه برگزار کردند که در اولی با سه گل برنده شدند و دومی را با تساوی بدون گل تمام کردند. در ادامه ۲ مسابقه رسمی در لیگ ملتها از راه رسید. ماحصل این ۲ دیدار برتری پنج بر صفر مقابل گرِنادا و تساوی یک بر یک مقابل السالوادور بود.
اما تیم ملی فوتبال ایران. بدون شک از شرایط مطلع هستید. بعد از منتفی شدن دیدار با کانادا و به نتیجه نرسیدن گزینههایی چون برزیل، نیوزیلند، اکوادور، عمان و اروگوئه، ملیپوشان با سرمربیگری دراگان اسکوچیچ به مصاف تیم دوم الجزایر رفتند و با نتیجه ۲ بر یک شکست خوردند. البته که این بازی در پایان اردوی نسبتا بلندمدت در قطر برگزار شد.